Nyári programok 2017

nyari program2017 1k

Sárkányfesztivál 2017

sarkanyfesztiva2017k

Csukás Színház

csukas2017 1k

3D séta Balatonszárszón

pano360 logo

József Attila Emlékház

jozsef attila emlekhaz

Látogatás számláló

szabadidoÖrömmel tudatom Önnel kedves Olvasó, hogy ebben a gazdaságilag nehezen működő világban Balatonszárszón a sport terén előrelépés tapasztalható. Megalakult a Balatonszárszói NSE szabadidősport szakosztálya.

Dorogi Sándor Polgármester Úr felkérésére elvállaltam a szakosztály vezetésével járó feladatok ellátását. Vargáné Hidvéghy Édua testnevelő tanár és edző vagyok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert munkám a hobbim. Szeretem a sportot, a sportolást, a gyerekeket, szeretek tanítani. Balatonszárszón állandó lakóként 20 éve élek. De születésem óta itt nyaraltam mindig.

A szakosztály célja a mozgáshiány megszűntetése, pontosabban káros következményeinek elkerülése, hogy ebben a rohanó világban Szárszó lakosságát minél magasabb létszámban, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, a szabadidő hasznos eltöltésére sarkallja a sport segítségével, minden évszakban. Egészség az életműködés zavartalansága, a szervezet, illetve a szervek betegség nélküli állapota. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meghatározása szerint: a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, nem csupán a betegség, illetve a testi nyomorúság hiánya. Alapvető emberi működések egyensúlyának következtében (homeosztázis) áll fenn. Előbbiek feltétele a személyek kapcsolatának harmóniája (társadalmi, szociális feltétel) és a természeti környezettel való kapcsolat harmóniája (ökológiai feltétel). Ezért az egészség őrzése (egészségvédelem) közös felelősség, amelyre a társadalomnak neveléssel és példával kell felkészítenie a fiatal nemzedéket (egészségnevelés), hogy az életvitelében, életmódjában képes legyen azt tovább erősíteni, megszilárdítani (egészségfejlesztés). Összefoglalva: addig vagyunk egészségesek, amíg alkalmazkodni tudunk a szó teljes: testi, lelki és közösségi értelmében.

A szakosztály további célja, hogy az eddig külön (egymástól elszigetelődve) működő csoportok munkáját összefogja,összehangolja. Gondolunk itt elsősorban a korábban sikeresen működő lövészklub, veterán atlétika, öregfiúk foci, kispályás foci, teremfoci, gerinctorna, jóga torna, kézilabda, egyéb nyári és téli sportok, esetleg kerékpározás, túrázás, stb. Ötleteket és segítő „kezeket” szívesen fogadunk!

HÍDVÉGHY ÉDUA /szakosztályvezető/

Szálláskereső

szallaslogo3

Gyermek- és családbarát Balatonszárszó

image kiadvany 2016 1k

Szárszói Hírmondó megjelent számai

hirmondo szines logo

Balatonszárszó a Facebookon

face

Szárszóért Nonprofit Kft.

kftlogo

face

Mozdulj Balaton

mozduljbalaton