Nyári programok 2017

nyari program2017 1k

Sárkányfesztivál 2017

sarkanyfesztiva2017k

Csukás Színház

csukas2017 1k

3D séta Balatonszárszón

pano360 logo

József Attila Emlékház

jozsef attila emlekhaz

Látogatás számláló

karateAz első karate edzések 1990. októberében kezdődtek Bors Lajos vezetésével. A foglalkozásoknak eleinte a kultúrház adott otthont, és mint minden keleti küzdősport, nagy népszerűségnek örvendhetett. A következő év tavaszától a szárszói gyerekek a balatonlellei sportegyesület színeiben versenyeztek, és számos szép eredményt értek el, úgy kisebb, regionális versenyeken, mint országos, vagy nemzetközi szintű megmérettetésen.

1995. decemberétől az edzői feladatokat Somogyi Péter látja el, időközben hivatalos edzői képesítést is szerezve. Ekkor Szárszó kivált a lellei sportegyesületből és a BKSE karate szakosztályaként folytatta tevékenységét. Az eddigi legemlékezetesebb eredmény is ekkor született: Kenyér Zoltán aranyérmet, Kenyér Tímea ezüstérmet szerzett a Floridában, Fort Meyersben  megrendezett Hayashi Ha Shito Ryu stílusvilágbajnokságon.

A szakosztály vezetésével járó áldozatos munkát először Tefnerné Elek Mária vállalta el, majd őt váltotta Gombos Katalin. Az utóbbi három évben Szekér Gabriella látja el ezeket a teendőket.A csapat instruktora a kezdetektől, 1990-től a tizenegyszeres Magyar Bajnok, Zallel László 6. danos mester, aki éveken keresztül volt a Magyar Válogatott edzője, majd Szövetségi kapitánya, tanítványai között található nem egy Európa- illetve Világbajnok is.

Az elmúlt években is számos eredmény köthető a csapat nevéhez, dobogós helyezés a Magyar Bajnokságokon illetve néhány Diákolimpiai Bajnokkal is büszkélkedhet a csapat. Eredményeinkről folyamatosan beszámol a Somogyi Hírlap, közzé tesszük a szárszó TV sport rovatában, valamint a szárszói újságban is. Saját honlappal 2010 óta rendelkezünk, ezen megtalálhatók az eredményeink, aktualitások és képek a különböző eseményekről.

A szárszói karate szakosztály két éve szervez edző tábort, hagyományosan július közepén, ahová a határon túlról is érkeznek sportolók, és növekvő érdeklődésnek köszönhetően már két turnusban bonyolítják le rendezvényt. Ezenkívül színes bemutatóval részt vesznek a település rendezvényein, iskolai programokon. A eltelt több mint húsz év alatt mintegy száz gyermek és felnőtt fordult meg az edzéseken, állandó létszámuk ma is eléri a 25 főt. A klub Az Inoue Ha Shito Ryu  karate-stílusban folytatja tevékenységét.

Edzések helye:      József Attila Általános Iskola

Edzések ideje:

Kedd: kezdő: 16.30.-17.30.-ig haladó: 17.30.-19.00.-ig

Péntek: kezdő: 16.30.-17.30.-ig haladó: 17.30.-19.00.-ig

Vizsga eredménye: (Balatonszárszó, 2011. február 06.)

Bojda Botond 1 csík             
Fekete Attila  
Szalay Miklós  
Szűcs György  
Végh Viktória +2 csík
Hegyi Ákos +2 csík
Hegyi Alex +2 csík
Somogyi Péter +2 csík
Kálosi Roland +2 csík
Susóczki Richárd  
Fonód Balázs  
Szekér Bálint +3 csík
Hídvégi Mária  

Szálláskereső

szallaslogo3

Gyermek- és családbarát Balatonszárszó

image kiadvany 2016 1k

Szárszói Hírmondó megjelent számai

hirmondo szines logo

Balatonszárszó a Facebookon

face

Szárszóért Nonprofit Kft.

kftlogo

face

Mozdulj Balaton

mozduljbalaton