Tisztelt Balatonszárszói Lakosok és Ingatlantulajdonosok!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének valamennyi ülésén – az ott elhangzottak dokumentálása érdekében - hangfelvétel készül.

A nyilvános, rendes üléseken és a közmeghallgatásokon a lakosság széleskörű tájékoztatása érdekében videófelvételek is készülnek, melyeket az Önkormányzat nyilvános felületeken közzétesz.

Az Alkotmánybíróság több határozatában [19/1995. (III. 28.) AB határozat és 57/2000. (XII. 19.) AB határozat] hangsúlyozta, hogy a nyilvános ülésen bárki (tehát akár a hallgatóság valamelyik tagja is) az ott jelenlévő más személyek külön engedélye nélkül is készíthet felvételt a képviselő-testület tanácskozásáról, képviselők megnyilatkozásairól, és azt bármilyen, nem jogellenes célra felhasználhatja.

A vonatkozó jogszabályok értelmében tehát nincs szükség az érintettek hozzájárulására, azonban a jelenlévőket tájékoztatni szükséges arról, hogy felvétel készül.

A részletes adatkezelési tájékoztatót megtekinthetik a Balatonszárszói Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján és a www.balatonszarszo.hu weboldalon.

Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.

                                                 Tisztelettel:

                                                                       Tóth Zoltán s.k.

                                                                             jegyző