infoblokk esza

A Balatonszárszói mini bölcsőde bővítése

 

A kedvezményezett neve: Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata (gesztor), Somogy Vármegyei Önkormányzat (konzorciumi tag)

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-SO1-2019-00016

A projekt címe: A Balatonszárszói mini bölcsőde bővítése

A szerződött támogatás összege: 130 000 000,- Ft

A projekt összköltsége: 131 819 764,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

2022.10.31-én befejeződött a Balatonszárszói Százszorszép Óvoda és Mini Bölcsőde fejlesztése. A beruházást megelőzően az Óvoda a hozzátartozó melegítő konyhával és 2017-től egy mini bölcsődei egységgel üzemelt, a növekvő gyermek létszám miatt ez bővült további 8 fő férőhellyel. Az új épületrész nyaktaggal kapcsolódik az óvoda épületéhez.

Az építés során az új épületben, külön bejárattal egy foglalkoztató-csoportszoba készült, a hozzá tartozó öltözővel és vizesblokkal, melegítő és tálaló konyhával, mosó- szárító helyiséggel, személyzeti WC-vel, öltözővel és mosdóval, takarítószer raktárral és akadálymentes-szülői WC-vel. A helyiségek közötti nyílászárók a bejárati ajtókkal együtt mélyen üvegezettek az átláthatóságot biztosítva. Az új épületrész természeten akadálymentes, így a kerekesszékkel és babakocsival érkezők is könnyen, biztonságosan használhatják a bölcsődei infrastruktúrát.

Az alkalmazott technológiáknak köszönhetően a CO2 kibocsátás minimalizálására való törekvés megvalósult. Az épületen napelemek kerültek elhelyezésre (4kW), melyek az elektromos berendezések és belső világítás áramellátását biztosítják. Az épület a kedvező energetikai tulajdonságai révén BB energetikai kategóriába sorolható, ennek következményeképpen az önkormányzati intézményi épület hosszú távon is költséghatékonyan fenntartható.

A projekt megvalósításával kialakításra került egy modern, bölcsődések igényeire szabott játszóudvar is, valamint számtalan játékkal bővült a legkisebbeknek szánt eszköztár.

 

A projekt megvalósításának tényleges kezdete 2020.06.01., a megvalósítás tényleges befejezése 2022.10.31

 

 

bolcsifejlesztes